Craniosacraal therapie

Craniosacraal therapie

Cranio-sacraal therapie (in het kort cranio) is ontstaan uit de osteopathie, als een natuurlijke evolutie naar een dieper ‘luisteren’ naar het innerlijk. 

Ons lichaam is een wonderbaarlijke weergave van een geordende structuur.

Door traumatische ervaringen in ons leven kan deze balans verstoord worden. Omdat ons systeem wil ‘overleven’ zal het zich aanpassen aan dit onevenwicht. Het gevolg is dat er zowel emotionele en/of fysische beperkingen ontstaan die ons verhinderen om vol in het leven te staan. Met cranio streven we ernaar om dat evenwicht, die perfecte samenwerking, zichzelf te laten herstellen.

De cranio-sacraal therapeut ‘luistert’ heel nauwlettend naar de beweging of de stagnatie van het fascia. Daar bevinden zich de plekken waar trauma’s en blokkades aanwezig zijn. Via een zachte aanraking met de handen kan de therapeut het lichaam de ruimte teruggeven om zichzelf te herstellen. De ‘bevroren energie’ die aanwezig is in de cellen kan dan figuurlijk smelten als sneeuw voor de zon, er komt ruimte en energie vrij om jouw missie te volgen!

Prijs

Sessie van 1u15 voor 65,00 euro

Eerste sessie anderhalf uur voor 65,00 euro

Praktijkadres

Roosbroekstraat 1, 9860 Scheldewindeke

info@harlinde.be

0472 35 71 87

 

Profiel bij ‘Vind een therapeut

 

Hieronder een link naar een videootje die vrij goed uitlegt wat Craniosacraal therapie is en wat de effecten kunnen zijn.