Appelmoes band


Appelmoesband


Live muziekband

 

Poppentheater

 

Traditionele kinderliedjes

 Appelmoesband

Wat en hoe?

Een stomend muziekprogramma met een uitgebreide live-band, afgewisseld met het poppenspel van Poppentheater Jaja
Na de release van de succesvolle ‘Appelmoes’ cd werd een uitgebreide live- set opgebouwd rond het repertoire van de traditionele kinderliedjes.
“Vrolijke Vrienden”, “Door de kamer vloog een vlieg”, “2 emmertjes water halen.”, “Daar vaart een man op zee”,… het zijn maar enkele van de liedjes die de revue passeren tijdens een groots kinderzangfeest.
Meezingen is de boodschap en tussenin genieten de kinderen ook van een poppenverhaal, gebracht door poppentheater Jaja.  De poppen proberen trouwens zelf ook mee te zingen, al loopt dat niet altijd even goed af...

Een groep tot 400 kinderen in een zaal of op een plein worden meegesleurd in een spektakel doorspekt met traditionele kinderliedjes.  Dit kan met de vriendjes vanop school, maar evengoed op zondagnamiddag of tijdens een festival.

 


Voor scholen

De appelmoes-band is de uitgelezen groep voor een schoolvoorstelling.
Van peuters tot en met en derde leerjaar kunnen kinderen zich naar hartelust uitleven op een gevarieerd programma.
Allicht willen leerkrachten graag ook in de klas bezig zijn met muzische vorming.
Daarom bieden wij ook een voorbereidende workshop aan, waarin reeds enkele liedjes aan bod komen, zo komen de kinderen goed voorbereid naar het scholenzangfeest.
Voor leerkrachten is er ook een vormingsprogramma voorzien dat bvb tijdens een pedagogische studiedag aan bod kan komen (ritme, ukulele-initiatie, drama, kinderrepertoire, …).